Μαθήματα Γαλλικών για ενήλικες. Γιατί φροντιστήριο Γαλλικών και όχι ιδιαίτερα;

Είναι διαπιστωμένο ότι η παρακολούθηση μαθημάτων Γαλλικών από ενήλικες σε ένα οργανωμένο περιβάλλον όπως αυτό που παρέχουν τα Φροντιστήρια Γαλλικών έχει καλύτερα και ταχύτερα αποτελέσματα από τα “ιδιαίτερα”. Το φροντιστήριο, εφόσον είναι υψηλού επιπέδου, πλεονεκτεί κατά πολύ σε σχέση με οποιαδήποτε πιθανή εναλλακτική οδό εκμάθησης της Γαλλικής γλώσσας, σε όλους τους τομείς σύγκρισης (επίπεδο και διάρκεια σπουδών, κόστος).

Οι λόγοι που τα μαθήματα Γαλλικών στο περιβάλλον ενός καλά οργανωμένου Φροντιστηρίου Γαλλικών είναι ταχύτερα, αποτελεσματικότερα και οικονομικότερα σε σχέση με τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι πολλοί. Οι σημαντικότεροι είναι οι ακόλουθοι:

Το οργανωμένο και συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το Φροντιστήριο Γαλλικών είναι πολύ πιο αποτελεσματικό και οικονομικό.

Το να μάθουμε Γαλλικά είναι μία σύνθετη διαδικασία που προϋποθέτει διαρκή αλληλεπίδραση με τους εκπαιδευτές και με άλλους σπουδαστές. Ειδικά η αλληλεπίδραση με άλλους σπουδαστές, στοιχείο του οποίου η σημασία συχνά παραγνωρίζεται, είναι αναπόσπαστο κομμάτι κάθε αποτελεσματικού προγράμματος εκμάθησης Γαλλικής γλώσσας.

Εάν ένας σπουδαστής αδυνατεί να παρακολουθήσει μαθήματα Γαλλικών με φυσική παρουσία στην τάξη, η συμμετοχή σε πραγματικό χρόνο σε μία πραγματική τάξη εξ αποστάσεως είναι η μόνη εναλλακτική λύση. Το ουσιώδες βέβαια είναι η εκπαίδευση να είναι «real time» και όχι «ασύγχρονη», δηλαδή ο εξ αποστάσεως σπουδαστής να παρακολουθεί το μάθημα Γαλλικών την ώρα που γίνεται και να συμμετέχει σε αυτό.

H λύση του «ιδιαίτερου» αποδεικνύεται συνήθως αποτυχημένη και αναποτελεσματική. Η ύπαρξη σταθερότητας στο πρόγραμμα του Φροντιστηρίου περιορίζει τις απουσίες, καθώς επιβάλλει στο σπουδαστή μία – καλώς εννοούμενη – πειθαρχία. Ταυτόχρονα, εάν ο σπουδαστής χάσει μαθήματα, ένα καλά οργανωμένο Φροντιστήριο Γαλλικών έχει τη δυνατότητα να του τα αναπληρώσει, καθώς παρέχει εναλλακτικά ωράρια. Αντίθετα, σε μία λύση τύπου «ιδιαίτερου» δημιουργείται μία «χαλαρή» σχέση μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενου, με σύνηθες αποτέλεσμα ένα αρχικό χρονοδιάγραμμα που τέθηκε από τις δύο πλευρές (αν τέθηκε καν) να μετατρέπεται σε μία ατέρμονη διαδικασία, η οποία συνήθως έχει ως αποτέλεσμα ο σπουδαστής να βαρεθεί και να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Επίσης, εάν είναι ο καθηγητής αυτός που αποφασίζει να εγκαταλείψει το σπουδαστή, ο σπουδαστής μένει «ξεκρέμαστος», πράγμα που φυσικά δεν θα συμβεί σε καμία περίπτωση εάν συνεργαστεί με ένα σοβαρό και φερέγγυο Φροντιστήριο Γαλλικών.

Το Φροντιστήριο Γαλλικών είναι επίσης οικονομικότερο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μορφή εκμάθησης, αφού οι σπουδαστές μοιράζονται το κόστος της εκπαίδευσης. Μάλιστα, όσο πιο πολλούς σπουδαστές έχει ένα Φροντιστήριο Γαλλικών, τόσο καλύτερες τιμές μπορεί να προσφέρει. Τα Φροντιστήρια Γαλλικών που έχουν ως αρχή το «λίγα από πολλούς» σίγουρα αποτελούν πιο συμφέρουσα λύση σε σχέση με αυτά που έχουν ως αρχή το «πολλά από λίγους». Άρα αυτό που ψάχνεις, είναι ένα μεγάλο, κεντρικό Φροντιστήριο Γαλλικών όπως η Ευρωδιάσταση, που λειτουργεί 26 χρόνια και έχει πολλούς μαθητές και καλή φήμη. Σε αντίθεση με το φροντιστήριο, τα ιδιαίτερα είναι συνήθως πανάκριβα, καθώς ο σπουδαστής που κάνει μόνος του μάθημα πρέπει να πληρώσει μόνος του και «τη νύφη»! Μερικοί σπουδαστές που εξετάζουν τη λύση του ιδιαίτερου, θεωρούν ότι έτσι ίσως κάνουν λιγότερες ώρες σε σχέση με το Φροντιστήριο, αντίληψη που φυσικά είναι εντελώς λανθασμένη, καθώς οι καλύτεροι καθηγητές Γαλλικών, αυτοί δηλαδή που – μεταξύ άλλων – ξέρουν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το διαθέσιμο διδακτικό χρόνο, συνεργάζονται με καταξιωμένα φροντιστήρια Γαλλικών όπως η Ευρωδιάσταση για να έχουν μια σταθερή δουλειά και μία καλή επαγγελματική εξέλιξη, και δεν ασχολούνται με ιδιαίτερα όπου το εισόδημα είναι αβέβαιο αλλά ούτε και μπορεί κάποιος να τα επικαλεστεί ως σοβαρή επαγγελματική εμπειρία.

Αν ψάχνεις Φροντιστήριο Γαλλικών για να παρακολουθήσεις ταχύρρυθμα μαθήματα Γαλλικών, παρακάτω θα βρεις συνοπτικά τι πρέπει να προσέξεις.

Διάλεξε ένα Φροντιστήριο Γαλλικών που να ειδικεύεται και να έχει εμπειρία στη διδασκαλία Γαλλικών αποκλειστικά σε ενήλικες. Φροντιστήρια Γαλλικών που διδάσκουν όλες τις ηλικίες, είναι συνήθως φροντιστήρια για παιδιά που ασχολούνται μόνο περιστασιακά με ενήλικες.

Εγγυημένο αποτέλεσμα και οικονομία: φρόντισε να βρεις ένα Φροντιστήριο Γαλλικών που να συνδυάζει τα χαμηλά δίδακτρα με εγγυημένα αποτελέσματα, προσφέροντας σου συγκεκριμένες εγγυήσεις για το πρόγραμμα σπουδών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος.

Οικονομία χρόνου: Είσαι ενήλικος. Δεν έχεις χρόνο για χάσιμο. Μάθε πόσο διαρκεί το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει σε διάφορα Φροντιστήρια Γαλλικών, σύγκρινε, και διάλεξε το Φροντιστήριο Γαλλικών που σου προσφέρει το πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα, αρκεί να συνοδεύεται από γραπτές εγγυήσεις τήρησής του.

Ζήτα να σε διαβεβαιώσουν ότι όλες οι ώρες μαθημάτων που σου προσφέρουν είναι ώρες πραγματικής διδασκαλίας με καθηγητή, κάτι που φυσικά ισχύει στην Ευρωδιάσταση, και όχι φτηνά υποκατάστατα («αυτοδιδασκαλία», «εργαστήρια») που μπορεί να χρησιμοποιεί κάποια σχολή για να μειώσει το κόστος της, εσένα όμως δεν σου προσφέρουν τίποτα απολύτως.

Βεβαιώσου ότι οι καθηγητές που σε διδάσκουν είναι έμπειροι και όχι «μαθητευόμενοι» και «εκπαιδευόμενοι». Υπάρχουν Φροντιστήρια Γαλλικών που υπόσχονται χαμηλά δίδακτρα εάν παρακολουθήσεις μαθήματα Γαλλικών σε τμήματα στα οποία διδάσκουν «μαθητευόμενοι». Φυσικά κανείς δεν θέλει να γίνει «πειραματόζωο», έστω και τσάμπα, για να αποκτήσει εμπειρία ο κάθε μαθητευόμενος. Και τσάμπα να σου προσφέρουν τέτοια μαθήματα Γαλλικών, ο χρόνος σου δεν είναι για πέταμα.

Βεβαιώσου ότι σε προετοιμάζουν για τα διπλώματα DELF και DALF και όχι για οποιοδήποτε άλλο υποδεέστερο, χαμηλότερης βαθμίδας ή περιορισμένης αναγνωρισιμότητας πιστοποιητικό.

Σφαιρική / ισορροπημένη / ολοκληρωμένη εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας: Η Ευρωδιάσταση παρέχει στους σπουδαστές της προγράμματα τα οποία δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην «ενεργητική» χρήση της Γαλλικής γλώσσας (γραφή και ομιλία) και όχι μόνο στην παθητική χρήση της (κατανόηση γραπτού λόγου και ακουστικών κειμένων). Χάρη στην ειδική μέθοδο (R.A.R.) που έχει αναπτύξει και χρησιμοποιεί στα προγράμματά της η Ευρωδιάσταση, οι σπουδαστές παρουσιάζουν θεαματική βελτίωση στην «ενεργητική» χρήση της Γαλλικής γλώσσας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τμήματα: Φροντιστήρια Γαλλικών που δεν συμπληρώνουν έναν ικανό αριθμό σπουδαστών στα τμήματά τους (λόγω μειωμένης ζήτησης) μπορεί να χρεώνουν υψηλά δίδακτρα για να αναπληρώσουν την «απώλεια εσόδων». Σε κάθε περίπτωση, μην πέσεις στην παγίδα του «τμήματα αυστηρά τόσων ατόμων». Είναι το γνωστό «κάνω την έλλειψη φιλοτιμία». «Τμήματα τόσων ατόμων» σημαίνει συνήθως «ξέρω ότι ούτως ή άλλως ποτέ δεν είχα παραπάνω στα τμήματά μου».

Ζήτα να σου πουν συγκεκριμένα ωράρια και χρόνο έναρξης. Αν αρχίσουν να σου λένε ότι έχουμε «απ’ όλα», επέμεινε να γίνουν πιο συγκεκριμένοι. «Έχουμε απ’ όλα», εφόσον δε γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα ωράρια και χρόνο έναρξης, συνήθως σημαίνει «δεν έχουμε τίποτε». Κατά τον ίδιο τρόπο, το «όλα τα τμήματα είναι συμπληρωμένα» συνήθως σημαίνει «δεν έχουμε καθόλου τμήματα». Ποιος δεν θα ήθελε να εγγράψει έναν καινούργιο σπουδαστή, και μάλιστα σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης όπως αυτή που διανύουμε; Επίσης, αν σου πουν ότι «έχουμε θέσεις μόνο στο τάδε τμήμα / ωράριο» διάβαζε συνήθως: «μόνο αυτό το τμήμα / ωράριο έχουμε», οπότε εάν χρειαστεί στην πορεία να αλλάξεις ωράριο θα μείνεις ξεκρέμαστος.

Εμπιστεύσου μία Σχολή Γαλλικών όπως η Ευρωδιάσταση που είναι μεγάλη / έχει πολλούς σπουδαστές και λειτουργεί πολλά χρόνια. Οι πολλοί σπάνια κάνουν λάθος, ειδικά σε βάθος χρόνου. Αντίθετα, μία σχολή που είναι μικρή αν και λειτουργεί πολλά χρόνια, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς εάν προσέφερε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες λογικά θα είχε αναπτυχθεί. Ο ίδιος σκεπτικισμός λογικά θα πρέπει να υπάρξει και απέναντι σε μια πολύ καινούρια σχολή. Η εμπειρία δεν έχει υποκατάστατα, ειδικά στον τομέα της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Εγγύηση σπουδών: μία Σχολή Γαλλικών όπως η Ευρωδιάσταση που έχει εμπιστοσύνη στο πρόγραμμά της (γιατί έχει δοκιμαστεί πολλά χρόνια και με πολλούς σπουδαστές και έχει επιτυχία) δεν θα έχει πρόβλημα να σου προσφέρει γραπτή εγγύηση για το επίπεδο σπουδών και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που θα συμφωνήσετε.

Συνοψίζοντας, ένα μεγάλο, κεντρικό, καλά οργανωμένο, με πολυετή εμπειρία και καλή φήμη Φροντιστήριο Γαλλικών για ενήλικες που να συνδυάζει υψηλό επίπεδο σπουδών, ταχύρρυθμη εκμάθηση και χαμηλό κόστος, όπως η Ευρωδιάσταση είναι η πιο ορθολογική επιλογή για κάθε ενήλικο που θέλει να μάθει Γαλλικά “επαγγελματικά” και όχι “ερασιτεχνικά”.

Δείτε προσφορές για ταχύρρυθμα μαθήματα Γαλλικών στην Ευρωδιάσταση.

Scroll to Top

Νο1 επιλογή των ενηλίκων για πιστοποίηση Ισπανικών.

Πιστοποίηση Ισπανικών για ΑΣΕΠ άμεσα και πολύ οικονομικά στην Ευρωδιάσταση: νέα ταχύρρυθμα τμήματα Ισπανικών Μαρτίου.
- Προετοιμασία για εξετάσεις DELE B2 ή ΚΠΓ Β2 Νοεμβρίου.
-50% στα δίδακτρα και δώρο όλα τα βιβλία!
- Διαθέτουμε το καλύτερο πρόγραμμα σπουδών για ενήλικες, προϊόν 26ετους εμπειρίας και εξέλιξης.
- Online, τάξη ή blended learning. Real time ή ασύγχρονη εκπαίδευση (ή συνδυασμός).
- Παρέχονται βιβλία σε φυσική μορφή, όχι απλές σημειώσεις.
- Χιλιάδες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ επιτυχόντες.
- Υποτροφία για 2η ξένη γλώσσα.
Επικοινωνία: 210 33.01.300 210 38.44.888, 210 41.000.34, 210 96.200.43